Mot Polen med fem elever från Nivrenaskolan!

Det börjar sjunka in, vi ska verkligen åka! När jag först hörde talas om elevutbildningsresan till Polen tänkte jag att det där ändå inte är något som vi kommer att hamna på, men ack så fel jag hade. Nu sitter vi här tillsammans med 40 andra förväntansfulla elever och lärare redo att ta vårt ansvar för historien.

Jag brinner verkligen för ämnet historia, på många sätt anser jag att det faktiskt är skolans viktigaste ämne. Ju mer vi vet om det som varit, desto bättre förberedda borde vi vara på att möta det som skall komma. Men det är också ett föränderligt ämne som kanske inte alltid förmedlar den mest allmänna sanningen, den historia som skrivs och bevaras för eftervärlden bestäms av de som har makt att sortera och välja. Men just förintelsen är viktig på många olika plan, den måste skrivas ner, berättas, synliggöras och diskuteras både i skolan och i samhället. 

När SKMA bjuder in till en elevutbildning på plats i Polen är det en självklarhet att tacka ja. Eleverna fick under vårterminen skriva brev och på så sätt ansöka om en plats, alla brev som kom in hade kloka tankar och relevanta argument till varför just den eleven skulle få möjlighet att åka. Vi drog helt enkelt lott, även om jag hade önskat att alla elever i årskurs 9 borde ha fått denna möjlighet.  

 Nu väntar som sagt två dagar med utbildning på plats i Sundsvall, sedan åker vi. Följ oss på Twitter och via språkhagen.wordpress.com!

Annonser
Det här inlägget postades i Elevutbildning, förintelsens platser, Från läraren. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s