”Från revolution till världskrig!” (eller från jullov till podcast…)

Varje termin börjar med en rivstart och man hinner knappt märka att veckorna rullar förbi. Jag tog en titt i min lärarkalender och insåg att historiekursen borde ha avslutats denna vecka men det hinner vi tyvärr inte med. Aktuella händelser i vår omvärld har fått ta mer plats vilket det också ska få göra i en SO-sal! Men min idé om redovisningsform är nu sjösatt, inspirationen hämtade jag direkt från historiepratarna.

Jag fick ett infall och anmälde en av mina klasser till webbstjärnan. Tanken är att det centrala innehåll som vi arbetat med ska presenteras för bedömning i en podcast och för att skapa en podcast behövs en webbplats. Med hjälp av webbstjärnan serveras detta på ett silverfat men jag behövde lite guidning och det tackar jag Micke Ring på Årstaskolan för! Om ni tänker skapa en podcast så kan jag rekommendera Mickes tips!

Vår webbplats är helt ny men kommer snart att fyllas med material främst kopplat till undervisning i SO-ämnen. Fem podcastavsnitt ska skapas och läggas ut inom kort med temat ”från revolution till världskrig”.

Ni hittar klass 8:5 på www.tankemaskinen.se!

Annonser
Det här inlägget postades i Från revolution till världskrig!. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s